RK Seurantalaite Yleiset Toimitusehdot

RK Seurantalaite

Yleiset Toimitusehdot

1. Yleiset ehdot

RK Rakentajan Konevuokraamo Oy on Suomessa rekisteröity yritys, jonka y-tunnus on 2468383-8. RK Seurantalaite on RK Rakentajan Konevuokraamo Oy aputoiminimi, jonka liiketoimintaa on seurantalaitteiden ja niihin liittyvien palveluiden myynti verkkokaupassa osoitteessa www.seurantalaite.fi sekä suoraan asiakkaille.
Näitä RK Seurantalaitteen Yleisiä Toimitusehtoja (”Ehdot”) sovelletaan RK Seurantalaitteen ja sen asiakkaiden välisissä liiketoimissa.

RK Seurantalaite varaa oikeuden muuttaa Ehtoja yksipuolisesti ilman ennakkoilmoitusta. Tilauksiin sovelletaan Ehtoja, jotka olivat voimassa tilaushetkellä RK Seurantalaitteen verkkosivujen perusteella. Muutokset Ehtoihin, jotka johtuvat muutoksista lainsäädännössä tulevat voimaan välittömästi ellei laki muuta sano.

RK Seurantalaite ei ole vahingonkorvausvastuussa, jotka ovat seurausta ylivoimaisesta esteestä. Ylivoimainen este on sellainen odottamaton ja yllättävä olosuhde tai muutos olosuhteissa, johon RK Seurantalaite ei voi vaikuttaa ja jonka aiheuttamaa haittaa RK Seurantalaite ei pysty selvittämään. RK Seurantalaite on velvollinen ilmoittamaan asiakkailleen niin pian kuin mahdollista ylivoimaisesta esteestä.

2. Asiakas

RK Seurantalaite myy tuotteita ja palveluita täysi-ikäisille yksityishenkilöille (jäljempänä ”kuluttaja”) ja huoltajan antamalla luvalla myös alle 18-vuotiaille henkilöille. RK Seurantalaite myy tuotteita ja palveluita Suomessa, EU maissa sekä Sveitsissä ja Norjassa.

RK Seurantalaite myy tuotteita ja palveluita myös yritysasiakkaille ammattikäyttöön.

Yritysasiakaskaupassa RK Seurantalaitteen ja yritysasiakkaan välisiin liiketoimiin sovelletaan Suomen kauppalakia (355/1987) ellei näissä sopimusehdoissa ole toisin määrätty.

Kuluttaja-asiakaskaupassa noudatamme Suomen ja EU:n voimassaolevaa lainsäädäntöä. Nämä Ehdot eivät ole voimassa siltä osin kuin ne rajoittavat kuluttajan oikeuksia siitä mitä pakottavassa lainsäädännössä on määrätty.
Kuluttaja-asiakas on velvollinen luovuttamaan tilausta tehdessään täydelliset yhteystiedot, jotka sisältävät ainakin seuraavat tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Yritysasiakkaan tulee tämän lisäksi ilmoittaa seuraavat tiedot: yhteyshenkilön nimi, yrityksen y-tunnus, ja laskutusosoite (jos eri kuin toimitusosoite).

Asiakkaat voivat tutustua RK Seurantalaitteen tietosuojamenettelyyn ja evästeiden käyttötapoihin verkkosivujemme kohdassa Tietosuojamenettely.
Toimitusaika-arviot perustuvat maahantuojilta ja tuotteiden valmistajilta saatuihin tietoihin. RK Seurantalaite ei ole vastuussa vaikutuspiirinsä ulkopuolelta tulevien ennalta arvaamattomien muutosten aiheuttamista viivästyksistä. Sitova kauppasopimus astuu voimaan tilauksen kirjauduttua RK Seurantalaitteen tietojärjestelmään.

3. Tilaukset

Tuotteet ja palvelut tilataan pääasiassa verkkokaupastamme osoitteessa www.seurantalaite.fi. Kaikki tilaukset vahvistetaan kirjallisesti sähköpostilla ja tilausvahvistuksessa näkyy hinnat, toimituskulut sekä tilatut tuotteet ja palvelut. Tilausvahvistus lähetetään asiakkaan tilauksessaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Tilaukseen sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia Ehtoja.

4. Tuotteet ja hinnastot

Tuotteiden hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron. Mikäli hinnasto sisältää selviä hintavirheitä, tuotetta ei myydä selvästi alempaan hintaan, jos voidaan olettaa asiakkaan ymmärtäneen virheen olemassaolo.

Hintamme eivät sisällä postitus- tai asennuskuluja.

RK Seurantalaitteen myymät GPS/GSM paikannuslaitteet tarvitsevat toimiakseen SIM kortin. Asiakas on velvollinen hankkimaan tarvittavan SIM kortin itse. Hinnasto ei sisällä SIM kortin hintaa eikä mahdollisia SIM kortin käytöstä aiheutuvia tietoliikennekustannuksia. Yritysasiakkaille voimme tarjota DNA laite-SIM-korttia erillisellä sopimuksella.

Mikäli tuotteen hinta nousee ennen kuin tuote on toimitettu, toimitamme tuotteet alkuperäiseen alhaisempaan hintaan. Mikäli tilausta muutetaan ennen kuin tuotteet on toimitettu, tuotteen hinta on muutoshetkellä voimassaoleva hinta. Mikäli tuotteen hinta laskee, toimitamme tuotteet automaattisesti tällä alhaisemmalla hinnalla.

RK Seurantalaite varaa oikeuden rajoittaa tuotteiden myyntiä suurissa kappalemäärissä.

5. Maksutavat

Tilaus ja toimituskulut maksetaan tilauksen teon yhteydessä. Maksu suoritetaan Paytrail Oyj verkkosivuilla, joka toimii Maksupalvelutarjoajana.

Tarjoamme asiakkaillemme useita eri maksutapoja Päytrailin kautta. Maksutapojen käyttö saattaa edellyttää asiakkaiden rekisteröitymistä ylläpitämäämme asiakasrekisteriin.

6. Maksupalvelutarjoaja ja verkkopankkimaksut

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (y-tunnus 2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Maksutapahtuman jälkeen on tärkeää painaa linkkiä ”Palaa myyjän palveluun”.

Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.
Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankkimaksaminen
Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

7. Toimitustavat

Tarjoamme useita toimistustapoja asiakkaillemme. Toimituskulut vaihtelevat eri toimitustapojen kesken ja toimituskulut näkyvät automaattisesti tilausta tehtäessä.

Keskimääräinen tilauksen käsittelyaika on 3 – 5 arkipäivää tilausvahvistuksen päiväyksestä. Toimitusaika riippuu toimituspaikasta. Tyypillisesti toimitusaika Suomessa on 1 – 3 arkipäivää ja muihin EU-maihin 5 – 7 arkipäivää. RK Seurantalaite toimittaa tuotteet sen jälkeen kun olemme vastaanottaneet vahvistuksen maksusta.

RK Seurantalaite ei ole velvollinen varaamaan muita saman tilauksen tuotteita asiakkaalle, jos yhden tuotteen saatavuus on huono, tai sen toimitus viivästyy RK Seurantalaitteesta riippumattomista syistä. Kuluttaja voi vaihtoehtoisesti hyväksyä joko viivästyneen tuotteen jälkitoimituksen tai tilauksen perumisen. Jälkitoimituksen postikulut veloitetaan normaalisti. Tilauksessa olevia tuotteita varataan enintään 10 arkipäivää, minkä jälkeen tilaus perutaan ellei asiakas ole suostunut jälkitoimitukseen RK Seurantalaitteen ehtojen mukaisesti.

Asiakas on velvollinen tarkastamaan lähetyksen 14 vuorokauden kuluessa ja tutustumaan huolellisesti tuotteen käyttöohjeisiin ja –ehtoihin ennen käyttöönottoa.

8. Palautusoikeus

Tavaroiden myynti verkkokaupassa luokitellaan etämyynniksi Suomen kuluttajansuojalain (38/1978) mukaisesti, jolloin käyttämättömillä tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus (kuluttajansuojalaki 6. luku). Lain tarkoituksena on antaa kuluttajalle oikeus tutustua tuotteeseen niin kuin se olisi mahdollista myymälässä. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön ja myyntipakkauksessaan. RK Seurantalaite myöntää asiakkaalle lain hengen mukaisesti oikeuden tutustua pakkauksen sisältöön. Tuotepakkauksen avaaminen tulee suorittaa yleistä varovaisuutta noudattaen. Tuotteet voidaan palauttaa 14 päivän kuluessa toimituspäivästä ilman erillistä syytä.

Seuraavat rajoitukset ovat voimassa palautusoikeudessa kuluttajansuojalain 6. luvun 16 § mukaisesti:

  • Sopimus koskee tavaraa, joka valmistetaan tai jota muunnellaan kuluttajan vaatimusten mukaisesti tai selvästi henkilökohtaisia tarpeita vastaavaksi;
  • Sopimus koskee tavaraa, joka voi nopeasti pilaantua tai vanhentua taikka joka luonteensa vuoksi on sen toimittamisen jälkeen erottamattomasti sekoittunut muiden tavaroiden kanssa;
  • Palvelu on kokonaan suoritettu tai digitaalisen sisällön toimittaminen sähköisesti on aloitettu ennen peruuttamisajan päättymistä kuluttajan 15 §:ssä tarkoitetun pyynnön tai suostumuksen johdosta ja kuluttajalle on ilmoitettu peruuttamisoikeuden puuttumisesta tällaisessa tapauksessa; ja
  • Sinetöitynä toimitettu ääni- tai kuvatallenne taikka tietokoneohjelma on avattu.

Palautusoikeus ei siis koske tuotteita, jotka valmistetaan tai joita muunnellaan asiakkaan toiveiden mukaisesti.

9. Palautusmenettely

Asiakaspalautukset ja huoltotoimitukset tulee lähettää aina sellaisella postipaketilla tai kuriiripostilla, josta on saatavilla lähetysseurantatunnus, seuraavaan osoitteeseen:

RK Seurantalaite
Yrittäjänkulma 4
01800 KLAUKKALA

Asiakkaan tulee lähettää vapaamuotoinen palautusilmoitus asiakaspalautuksesta RK Seurantalaitteelle ennen palautusoikeuden päättymistä osoitteeseen toimisto@rkvuokraamo.fi. Ilmoituksesta tulee ilmetä tilausnumero, asiakkaan kaikki yhteystiedot, palautettavan tuotteen tiedot yksilöidysti sekä kuvaus viasta, jonka takia tuote palautetaan. Tuotteet tulee lähettää yllä mainittuun osoitteeseen siten, että lähetyksen seuranta on mahdollista. Paketin, jossa on asiakaspalautuksen tai huoltotoimituksen tuotteet, tulee sisältää kopio RK Seurantalaitteen Palautusilmoituksesta sekä kopio kuitista tai laskusta.

RK Seurantalaite hyvittää asiakkaalle ostohinnan ja RK Seurantalaitteen lähetyksen postikulut 14 päivän kuluessa Palautusilmoituksen vastaanottamisesta. Pyydämme huomioimaan, että varaamme oikeuden pidättäytyä asiakashyvityksen maksusta, kunnes olemme vastaanottaneet palautuslähetyksen tai olemme saaneet asiakkaalta riittävät todisteet siitä, että palautuslähetys on lähetetty. Asiakas on velvollinen lähettämään palautettavat tuotteet takaisin meille 14 päivän kuluessa Palautusilmoituksen lähettämisestä.

Asiakas on vastuussa kaikista suorista asiakaspalautuksiin ja huoltotoimituksiin liittyvistä toimituskuluista. Arvioidut toimituskulut ovat Suomessa noin EUR 10,00 (postipaketti) ja noin EUR 50,00 lähetyksissä, jotka on lähetetty ulkomailta.

Lähettäjä huolehtii paketin paketoimisesta. Tuotteet tulee paketoida huolella, jotta tuotteet eivät vahingoitu kuljetuksessa. Tuotteiden ympärille tulee laittaa vähintään 10 cm pehmustetta. RK Seurantalaite ei ole vastuussa huolimattomasti ja Ehtojen vastaisesti pakattujen palautusten vahingoittumisesta. Asiakkaan puolelta tulleesta virheestä aiheutuneet kustannukset peritään asiakkaalta.

RK Seurantalaite pidättää oikeuden periä kustannukset asiakkaalta, jos asiakaspalautus on tehty aiheetta tai sopimusehtojen vastaisesti. Asiakkaalta peritään RK Seurantalaitteen käsittely- ja postituskulut.

RK Seurantalaite myöntää yritysasiakkaille rajoitetun 14 päivän palautusoikeuden. Palautetun tuotteen tulee olla käyttämätön ja avaamattomassa myyntipakkauksessa. Tämä rajoitettu palautusoikeus ei ole voimassa tuotteille, joiden hinta on yli EUR 300,00 tai tilauksille joiden arvo on yli EUR 500,00 tai millekään tuotteille, jotka on muunneltu asiakkaiden vaatimusten mukaisesti.

10. Takuu ja virhevastuu

RK Seurantalaitteen myymien tuotteiden takuu määräytyy tuotteen valmistajan takuuehtojen mukaisesti. Asiakas on velvollinen lukemaan tuotteen takuuehdot ennen tuotteen käyttöönottoa. Takuuehdot, mikäli niitä ei ole toimitettu tuotteiden mukana tai ne eivät sisälly käyttöohjeeseen, löytyvät laitevalmistajan verkkosivuilta. RK Seurantalaite pidättää oikeuden testata ja todentaa tuotteissa ilmoitetut virheet.

Tuotteiden huoltopaikka määräytyy maahantuojan tai laitevalmistajan takuuehdoissa. RK Seurantalaite voi halutessaan pyytää asiakasta ottamaan suoraan yhteyttä laitevalmistajaan tai laitevalmistajan hyväksymään huoltoyhtiöön mikäli tätä voidaan pitää asiakkaalle edullisena vaihtoehtona. Asiakas voi kuitenkin aina toimittaa tuotteet huoltoon myös RK Seurantalaitteen kautta.

Huoltoaika-arvio Suomessa suoritetuille huolloille on 15 – 20 arkipäivää. Suomen ulkopuolella suoritetuille huolloille huoltoaika-arvio on 20 – 25 arkipäivää.

Kustannukset, jotka aiheutuvat ilman aihetta tehtävästä huollosta veloitetaan asiakkaalta (sisältäen mutta ei rajoittuen käsittelykulut, huoltokulut ja toimituskulut). RK Seurantalaite ei ole vastuussa kuluista, jotka ovat aiheutuneet asiakkaan aiheuttamista vioista. RK Seurantalaite varaa oikeuden tutkia tuotteen laatu ja siinä ilmoitettu virhe myös tapauksissa, jossa asiakas peruttaa tilauksen. Virheeksi ei katsota yhteensopivuusongelmaa, ellei asiakas ole nimenomaisesti ostohetkellä todistettavasti kirjallisesti ilmoittanut RK Seurantalaitteelle yhteensopivuustarpeesta ja RK Seurantalaite on tämän tarpeen hyväksynyt. Tuotteen fyysinen avaaminen laitteen muokkaamiseksi päättää takuun ja laissa määritellyn virhevastuun ellei valmistaja ole toisin ilmoittanut.

Huoltomme säilyttää tuotteita kolme (3) kuukautta asiakkaalle huollon/työn valmistumisesta toimitetun ilmoituksen jälkeen. Tämän jälkeen RK Seurantalaitteella on oikeus joko myydä tuote tai kierrättää se (Laki elinkeinonharjoittajan oikeudesta myydä noutamatta jätetty esine).

11. Reklamaatiot

Asiakas on velvollinen esittämään kirjallisen dokumentin tai kuitin, josta käy ilmi tuotteiden ostopäivä ja -paikka, kun asiakas ilmoittaa reklamaatiosta. Kaikki reklamaatiot tulee esittää kirjallisesti. Vapaamuotoisen reklamaation voidaan lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimisto@rkvuokraamo.fi tai kirjeellä osoitettuna RK Seurantalaitteelle.

Riita-asiat ja oikeuspaikka: Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Asiakas voi nostaa tästä velkasuhteesta aiheutuvia riitaisuuksia koskevan kanteen RK Seurantalaitetta vastaan joko RK Seurantalaitteen kotipaikkakunnan (Nurmijärvi) mukaisesti Hyvinkään käräjäoikeudessa tai sen Suomessa sijaitsevan paikkakunnan käräjäoikeudessa, jonka tuomiopiirissä hänellä on asuinpaikkansa. Jollei Asiakkaalla ole asuinpaikkaa Suomessa, riitaisuudet käsitellään Hyvinkään käräjäoikeudessa. Näihin Ehtoihin sovelletaan Suomen lakia. RK Seurantalaite ei korvaa mitään oikeuskäsittelystä aiheutuvia asiamieskuluja.

12. Yritysasiakaskaupat

Tuotteet ja palvelut myydään aina sellaisena kuin ne ovat. RK Seurantalaite ei ole vastuussa tuotteiden tai palveluiden virheestä ja/tai käytöstä aiheutuneista välillisistä tai välittömistä kuluista, eikä tulonmenetyksestä. RK Seurantalaitteen korvausvastuu rajoittuu aina näiden Ehtojen sisältöön. Tuotevirhevastuu rajoittuu mahdolliseen kauppahinnan palauttamiseen.

Yritysasiakkaan hankkiman tuotteen takuuaika määräytyy valmistajan takuuehtojen mukaisesti, ja takuuajan päättyminen lopettaa RK Seurantalaitteen vastuun. Tuotteen fyysinen avaaminen laitteen muokkaamiseksi päättää takuun ja myyjän vastuun ellei valmistaja ole toisin ilmoittanut.

Huoltomme säilyttää huolletut tuotteen kolme (3) kuukautta huoltoilmoituksesta. Tämän jälkeen RK Seurantalaitteella on oikeus joko myydä tai kierrättää tuotteet voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

RK Seurantalaite ei ole velvoitettu täyttämään sopimuksen mukaisia velvollisuuksia mikäli ylivoimaista estettä ei voida ratkaista. RK Seurantalaite ei ole korvausvelvollinen kuluista, jotka ovat seurausta ylivoimaisesta esteestä ja on sellaisen sattuessa oikeutettu purkamaan sopimuksen.

Tilausta tehdessään asiakas hyväksyy varauksetta nämä RK Seurantalaitteen Yleiset Toimitusehdot. Mitkään mahdolliset asiakkaan esittämät kaupan ehdot eivät päde mikäli ne eivät ole RK Seurantalaitteen Yleisten Toimitusehtojen mukaisia.

13. Voimassaolo

Nämä Ehdot ovat voimassa 01.04.2018 alkaen.

Soita